3 Mart 2009 Salı

Hayata Dair..



Deprem:
"Boğazlarda kopacak bir zelzele dünyayı sallayabilir."- A. N. Asya.




Hayatımızın içinde yaşamımızı değiştiren ne kadarda zelzeleler yaşıyoruz.Hayata bakış açılarımızın sürekli değiştiği dönemlerde can alıcı fay hatlarımız tek tek sallanırken yaşamanın zorunlulukları nasılda yoruyor insanları..Yaşamı ağırlaştıran bizler miyiz? Yaşadıklarımızı yaşayacaklarımızı kontrol edemeyip yüklerin altında ezilmeyi yaratan, hayatımızı farklı ve olumsuz yönlere sürükleyen bizler miyiz? Acabalarla dolu hayatı kuran oluşturan bizler miyiz? Hayatımız hakkında soracak sorularımız herhalde bitmez..


Bizler hayatımızdaki insanlarla beraber yaşam standartlarımızla yükümlü olduğumuz sorumluluklarımızla eğrisiyle doğrusuyla kendi kişiliğimizle bir hayat yaşıyoruz. Hayatımızdaki olumsuzlukları bazen kader dediğimiz şeyle sindirmeye çalışıyoruz bazense iyi giden şeyleri biz başardık diyip mutluluğu sindiriyoruz.. kötü =kader iyi=bizim başarımız :) İyisiyle kötüsüyle yaşadıklarımızı sindirmektir yaşam dediğimiz şey.. Ama her geçen gün hayatımız zorlaştıkça sindirmeye çalıştıklarımızda bize ağır gelmeye başlıyor. Baktığımız zaman hayatın her evresinde zorluklarımız var. Aile, arkadaş, okul, iş, aşk vb. İşte bizi biz yapan bu zorluklar karşısında güçlenmek ben kimim ve kim olacağımla başladığımız hayatta oturttuğumuz kişiliğimizle bir kariyer belirlemek bazen bize uyan bazen şartlara uyan. Böyle büyüyoruz işte..


Ve büyürken de yaşadığımız zelzeleler bizim hayat birikimlerimiz oluyor. Ne kadar şey öğreniyoruz hayatımıza hayata dair. Yaşadıklarımız aslında ne kadar anlamlı neler yaşıyoruz neler oluyor. Bir seçimden neler öğreniyoruz. O seçimleri yaptıktan sonra yaşadıklarımızı bir birikim olarak görüyor muyuz? Öğrenmenin yaşı yokmuş gerçekten yaşadıkça görüyoruz ama hep biliyormuş gibi ilerliyoruz.. Can yanmalarımızla anlıyoruz yanıldığımızı doğru düşündüğümüzün yanlış olduğunu.. Bazense bilerek yaşıyoruz acıyı.. İnsanoğlu acıyı da seviyor mutluluk kadar..


Bir deprem, dünyayı, ülkeleri, şehirleri sallarken bizler dünyanın farklı uçlarında her gün yaşamın içinde binlerce zelzeleler yaşıyoruz.


zelzele = ' isim, coğrafya Arapça zelzele ' (*)

Bu yazıda adı geçen web sitesi:

(*) http://www.tdk.gov.tr


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder